Aktuality

Dar poskytnutý v rámci Dne stínicí techniky

Dar poskytnutý v rámci Dne stínicí techniky

U příležitosti Dne stínicí techniky - 16. května 2012 - jsme letos, stejně jako loni, vybrali jedno ze středisek, která poskytují péči zdravotně postiženým osobám. Tentokrát jsme se rozhodli svým darem pomoci Diakonii ČCE, středisku BETLÉM v Kloboukách u Brna.

Základním cílem střediska BETLÉM je pomoci naplňovat tělesné, duševní, duchovní a sociální potřeby dospělých lidí s tělesným postižením a zároveň vytvářet svým obyvatelům skutečný a bezpečný domov.

Deset členů Sdružení výrobců stínicí techniky se i tentokrát rozhodlo přispět každý částkou 3.000 Kč na pořízení stínicí techniky pro toto středisko, celkově tedy v hodnotě 30.000 Kč. V průběhu léta tak pořídíme např. žaluzie ke vstupu na terasu nebo obyvatelům zpříjemníme pobyt v jídelně, kam pořídíme vertikální žaluzie.

Všem našim členům - dárcům - děkujeme a věříme, že i v budoucnu budeme moci podpořit další podobná zařízení.

darovac poukaz den st 2012

 

Jednání představenstva SVST

JEDNÁNÍ PŘEDSTAVENSTVA SVST

Dne 14. června 2012 se konalo další jednání představenstva Sdružení výrobců stínicí techniky a jejích částí.

V rámci jednání byly mj. projednány žádosti dvou dalších zájemců o členství - firem ALUROL spol. s r.o. a Sodoma Perfecta s.r.o. Oba zájemci byli schváleni a přijati za řádné členy sdružení. Vítáme je v našich řadách a těšíme se na budoucí spolupráci!

Značná část jednání byla věnována postupu odborného týmu sdružení v otázce úpravy výpočtů energetické náročnosti budov, resp. v otázce lepšího a aktuálnějšího začlenění stínicí techniky do těchto výpočtů. Hodnoty, které jsou v těchto výpočtech používány v současné době, vycházejí z údajů příliš starých a neodpovídajících aktuální nabídce stínicích prvků na trhu.

Pozornost byla věnována také zvyšování informovanosti o oboru stínění. Na nedávnou reportáž o venkovní stínicí technice, kterou připravilo sdružení a která byla vysílána v pořadu Rady ptáka Loskutáka 13. června 2012 (http://loskutak.nova.cz/clanek/zarizujeme/venkovni-stinici-technika.html), hodláme navázat další reportáží z našeho oboru, a to ještě na podzim letošního roku.

Představenstvo se zabývalo také působením na odbornou veřejnost, a to jednak formou odborných přednášek - např. v rámci celostátního semináře OVSK, který se bude konat v říjnu t. r. v Hradci Králové, a dále formou samostatného semináře v rámci doprovodného programu veletrhu FOR ARCH 2012, který je akreditován v rámci celoživotního vzdělávání ČKAIT. O obou akcích budeme v budoucnu včas podrobně informovat.

Projednána byla také řada dalších otázek, na nichž bude sdružení v budoucnu pracovat a o kterých Vás budeme i nadále informovat.

Den stínicí techniky 2012

DEN STÍNICÍ TECHNIKY - 16. KVĚTEN 2012

Sdružení výrobců stínicí techniky a jejích částí (SVST) zve všechny odborníky i konečné zákazníky 16. KVĚTNA 2012 na DEN STÍNICÍ TECHNIKY.

Již druhým rokem bude tento den věnován řadě aktivit, v rámci kterých obdrží odborná i laická veřejnost mnoho nových informací o současných novinkách na trhu stínicí techniky a zákazníkům bude poskytnuto mnoho mimořádných bonusů.

SVST v tento den zahájí výstavu fotografií se zajímavými realizacemi stínicích prvků. Výstava se bude konat v prostorách Fakulty architektury ČVUT, Thákurova 9, Praha 6 – Dejvice, a to od 16. 5. 2012 do 23. 5. 2012. Oficiální zahájení výstavy proběhne 16. května 2012 v 9.00 hodin - srdečně Vás zveme!

Na řadě míst v republice – u firem, zabývajících se výrobou, dodávkami nebo montáží stínicí techniky – budou uspořádány např. Dny otevřených dveří, exkurze pro studenty stavebních oborů, informační a slevové akce, pro zákazníky bude prodloužena otevírací doba a další možnosti. Veřejnost tak bude mít možnost dozvědět se opět mnoho zajímavostí nejen o žaluziích, roletách nebo markýzách, ale i o méně známých baldachýnech, plisé, japonských stěnách či slunolamech. Jednotlivé akce budou probíhat u těchto členských firem sdružení:

BECKER, Praha

BUILDING PLASTICS, Velká Bíteš

CLIMASTYL, Hradec Králové

HELLA, Praha

HOPA PLZEŇ, Plzeň 

ISOTRA, Opava 

LOMAX, Bořetice  

SERVIS CLIMAX, Vsetín 

SOMFY, Praha

SUN SYSTEM, Veselí nad Moravou 

Žaluzie NEVA, Prostějov

Podrobné informace o akcích v těchto firmách naleznete v příloze.

Kromě členů sdružení se však k tomuto svátku našeho oboru tentokrát přidá i jedna nečlenská firma - ALUROL, která v tento den zahájí 10 dnů mimořádných slev. Ty budou ukončeny 26. 5., kdy firma oslaví 20. výročí svého vzniku Dnem otevřených dveří.

U příležitosti Dne stínicí techniky poskytne Sdružení výrobců stínicí techniky a jejích částí díky příspěvkům svých členů dar ve formě pořízené stínicí techniky pro Diakonii ČCE, středisko BETLÉM v Kloboukách u Brna, a to v celkové hodnotě 30.000 Kč. Na tomto daru se podílejí firmy: ALUKON, BECKER, BUILDING PLASTICS, CLIMASTYL, HELLA, ISOTRA, LOMAX, SERVIS CLIMAX, SOMFY a SUN SYSTEM.

Informační kampaň k tomuto svátku stínicí techniky zahájí SVST již 13. května 2012 reportáží o venkovní stínicí technice v pořadu TV Nova Rady ptáka Loskutáka.

Věříme, že se nám bohatou škálou aktivit v rámci Dne stínicí techniky podaří podat nejširší veřejnosti řadu nových a inspirativních informací o stínicí technice a poskytnout množství užitečných bonusů. Chtějte vědět více, ptejte se na DEN STÍNICÍ TECHNIKY!

 

Valná hromada SVST

Valná hromada SVST

Dne 17. dubna 2012 se v Českém Šternberku konala v pořadí již 6. valná hromada Sdružení výrobců stínicí techniky a jejích částí.

Tentokrát jsme kromě členů pozvali také některé vážné zájemce o členství a využili tak optimální příležitosti k důkladnější diskusi o dosavadním i budoucím působení sdružení tak, aby co nejvíce přispívalo k růstu našeho oboru a co nejlépe splňovalo potřeby členů - předních firem působících na trhu.

Ke konstruktivnímu a přátelskému průběhu tohoto setkání přispělo mj. i velmi příjemné prostředí Šternberského hradu.