Aktuality

Soutěž REALIZACE ROKU 2022 VE STÍNICÍ TECHNICE

Svaz podnikatelů ve stínicí technice (SPST) vyhlašuje sedmý ročník soutěže staveb, v nichž hlavní roli hraje stínicí technika. Navazujeme tak na předchozích šest ročníků a rádi bychom díky soutěži ukázali architektonicky či technologicky zajímavá řešení stínění.

Podmínky soutěže

  • Do soutěže budou zahrnuty stavby dokončené v období od 1. 11. 2021 do 31. 10. 2022.
  • Přihlášená stavba se bude prezentovat zasláním fotografických snímků stavby (realizace) se stínicí technikou za sledované období, snímky budou doplněny popisem charakteristiky použité stínicí techniky a způsobu její montáže.
  • Přihlašovatelem stavby může být fyzická nebo právnická osoba, která má k přihlášené stavbě prokazatelný vztah – majitel, investor, dodavatel, architekt nebo studio, které stavbu navrhovalo, a která současně vlastní autorská práva k zaslaným fotografiím a informacím.
  • Maximální počet snímků: 6, z  toho min. 1 snímek celé stavby, min. 1 snímek detailu stínění, minimálně 1 snímek na výšku.
  • Snímky musí být technicky kvalitní, ostré, v tiskové kvalitě - rozlišení minimálně 300 dpi.
  • Snímky, resp. jejich popis, musí obsahovat následující informace:
    • typ stavby/realizace (rodinný dům, obytný dům, administrativní budova, hotel, restaurace apod.),
    • místo stavby/realizace (obec a stát),
    • typ použité stínicí techniky včetně technického provedení a způsobu ovládání,
    • způsob montáže stínicí techniky,
    • další zajímavé informace týkající se např. specifického provedení stínicí techniky či její montáže, nestandardní problém, který bylo nutné při realizaci vyřešit atd.,
    • zdroj (majitele fotografie) – ten sdělením těchto údajů současně uděluje souhlas s použitím fotografií v rámci odborné činnosti SPST, na webu SPST a v časopisu Stínicí a vratová technika,
    • maximální rozsah textu: 4.000 znaků (minimálně ale kolem 2.000 znaků - čím lépe realizaci popíšete, tím více můžete zaujmout).
  • Snímky a informace budou doručeny elektronickou formou na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nejpozději do 31. 10. 2022.

Odměna pro vítězné stavby

  • Vítěz obdrží dárkovou sadu vín,
  • současně budou první 3 místa odměněna prostorem pro bezplatnou prezentaci v časopisu Stínicí a vratová technika v rozsahu jedné strany,
  • všechny stavby budou prezentovány v průběhu konference o stínicí technice v září 2023 a první 3 místa dostanou samostatný prostor pro prezentaci své realizace.

Hlasování

Výběr vítězných snímků proběhne hlasováním elektronickou formou na těchto webových stránkách. Doba on-line hlasování: prosinec 2022 - leden 2023.

Vyhlášení výsledků soutěže

Výsledky budou oficiálně vyhlášeny na  výstavě Infotherma 2023 (leden 2023 v Ostravě) a poté i v našem časopisu Stínicí a vratová technika, zde na našich webových stránkách a na našem facebookovém profilu.

Věříme, že letos budou do soutěže přihlášeny opět zajímavé stavby a že tak soutěž přinese spoustu další inspirace na architektonicky zajímavé, ale také efektivní využití stínicí techniky. Již nyní se proto těšíme na přihlášené stavby.

Soutěž Realizace 2021 ve stínicí technice - VÝSLEDKY

Před pár dny - v rámci on-line doprovodného programu výstavy Infotherma - byly vyhlášeny výsledky tradiční soutěže REALIZACE ROKU .... VE STÍNICÍ TECHNICE.

Do soutěže se v roce 2021 přihlásilo celkem 13 staveb, všechny z České republiky (což ovšem není podmínkou). 

Jednalo se o realizace nejen v rodinných domech, ale také v komerčních a společenských prostorách. Jsme rádi, že škála přihlášených typů stínění byla opět široká - od klasického venkovního stínění (žaluzie, rolety), přes designové posuvné stínicí panely, až po velkoplošné zastínění komerčních prostor.

A zde již vítězné stavby soutěže REALIZACE ROKU 2021 VE STÍNICÍ TECHNICE.
 
Blahopřejeme vítězům a děkujeme všem, kdo měli odvahu a chuť se do soutěže zapojit. Všechny soutěžní stavby si i nadále můžete prohlédnout ve Fotogalerii.
 

Stínicí technika na Infothermě - doprovodný program on-line

Výstava Infotherma se letos v Ostravě z důvodu pandemie COVID-19, bohužel, nekoná. Co ale naopak proběhne, je doprovodný program - přednášky, semináře a rozhovory, který se uskuteční on-line formou.

Součástí tohoto doprovodného programu je i vysílání Svazu podnikatelů ve stínicí technice (SPST), který touto cestou předá zájemcům informace o nových podmínkách pro stínicí techniku v programu Nová Zelená úsporám a vyhlásí výsledky každoroční soutěže REALIZACE ROKU 2021 VE STÍNICÍ TECHNICE.

Na vysílání SPST se můžete podívat v úterý 25. ledna 2022 od 14.30 do 15.00 hodin, a to zde. Na stejném místě naleznete také kompletní doprovodný program.

Srdečně Vás tímto zveme a věříme, že na příštím ročníku výstavy Infotherma se již setkáme opět osobně!

VELETON - stánek Svazu podnikatelů ve stínicí technice_2022

Ve dnech 21.-23. ledna 2022 se můžete s naším svazem seznámit také prostřednictvím virtuálního stánku na stavebním on-line veletrhu VELETON. Ve stánku si budete moci stáhnout různé dokumenty, prohlédnout si videa o stínicí technice a jejích přínosech, ale i videa z odborných webinářů.

Věříme, že se tak dozvíte některé další informace o našem oboru, ale také o SPST a aktivitách, které svaz dělá pro obor stínicí techniky v České republice.

Svou vstupenku si můžete stáhnout zde. Těšíme se na Vás!