Aktuality

Nová Zelená úsporám a stínicí technika

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM A STÍNICÍ TECHNIKA

26. 3. 2013 se konalo jednání zástupců Sdružení výrobců stínicí techniky a jejích částí – Ing. Jiřího Husáka a Ing. Štěpánky Lubinové se zástupci Státního fondu životního prostředí (SFŽP) – Ing. Jakubem Hrbkem a Ing. Michalem Nixem ohledně zařazení stínicí techniky do programu Nová Zelená úsporám – s následujícím výsledkem.

První výzva, která bude zahájena 1. srpna 2013, se bude týkat výhradně rodinných domů, a to jednak jejich rekonstrukcí a jednak nové výstavby.

V oblasti rekonstrukcí stínicí technika do dotační podpory zahrnuta není, neboť výzva zahrnuje pouze dotaci na úspory související s náklady na vytápění, kde vliv stínicí techniky zatím není normativně podchycen.
U nové výstavby se výzva bude týkat výhradně domů pasivních nebo domů s velmi nízkou energetickou náročností. Zde bude dotace řešena formou fixní dotace na objekt – objekt se tedy bude počítat jako celek. To znamená, že pokud v něm bude stínicí technika začleněna, může být dotace poskytnuta i na ni – záleží pouze na žadateli o dotaci, které faktury předloží.
K této variantě nebude tedy ani nutné, aby stínicí prvky a jejich příslušenství (pohony) byly uvedeny v Seznamu výrobků a technologií, resp. výrobci v Seznamu výrobců.

Uvedené skutečnosti tedy znamenají, že stínicí technika má v programu Nová Zelená úsporám své místo – za podmínek shora uvedených.

Den stínicí techniky - 16. KVĚTEN 2013

{jcomments off}

16. KVĚTEN 2013 - Den stínicí techniky

Již třetím rokem pořádá Sdružení výrobců stínicí techniky a jejích částí (SVST) dne 16. KVĚTNA 2013 DEN STÍNICÍ TECHNIKY.


Také letos bude tento den věnován řadě aktivit, v rámci kterých obdrží odborná i laická veřejnost mnoho nových informací o současných novinkách na trhu stínicí techniky a zákazníkům bude poskytnuta spousta mimořádných bonusů.

Číst dál

Soutěž o TOP SHOWROOM

{jcomments off}

Soutěž o TOP SHOWROOM STÍNICÍ TECHNIKY

V minulém čísle RTS Magazínu vyhlásilo Sdružení výrobců stínicí techniky a jejích částí (SVST) soutěž o nejlepší showroom v oboru stínicí techniky u nás. Do soutěže se mohla přihlásit kterákoliv firma z oboru, která provozuje showroom, a to jak firma výrobní, tak obchodní. Podstatné bylo to, aby šlo o showroom, který běžně slouží veřejnosti, tedy ne například pouze jako školicí místnost. Oceňujeme „odvahu“ všech firem, které se soutěže zúčastnily a podstoupily určité riziko a napětí, které se samozřejmě, jako v každé soutěži, dalo očekávat.

 

Do soutěže se přihlásilo celkem 13 firem, z toho dvě ze Slovenska. Toto je oněch 13 „statečných“ (v abecedním pořadí):  

Číst dál

Jednání představenstva SVST

Jednání představenstva SVST, leden 2013

Ve čtvrtek dne 17. ledna 2013 se konalo další jednání představenstva SVST, i tentokrát ve Velké Bíteši. Kromě obvyklých bodů jednání se představenstvo tentokrát zaměřilo zejména na přípravu konkrétních kroků v souvislosti s revizí normy ČSN 73 0540-30, a to na měření emisivity povrchů materiálů, z nichž je vyráběna stínicí technika. Měření by měla proběhnout v první polovině tohoto roku ve spolupráci s VÚPS a se stavební fakultou ČVUT.

Projednány byly také aktivity spojené s prezentací stínicí techniky na konferenci LOPFAS, která proběhne ve dnech 5.-6. března 2013 v Hradci Králové. Tentokrát jsme připravili téma "Praktický příklad vlivu stínicí techniky na tepelnou stabilitu objektu".

Pomalu se navíc přibližuje i termín další řádné valné hromady sdružení, která se uskuteční v dubnu t.r., proto představenstvo připravuje i návrh jejího programu. Členy SVST proto žádáme o zaslání případných návrhů bodů, které by bylo vhodné na valné hromadě projednat. Návrhy zasílejte nejpozději do 11. března 2013. Děkujeme.